1.spadestik Varmepumpe

Vi har taget første spadestik til vores nye varmeproduktionsanlæg

Onsdag d. 20. marts markerede Halsnæs Forsyning A/S et historisk øjeblik med det første spadestik til vores nye varmeproduktionsanlæg. Projektet, som nu går ind i byggefasen, er et afgørende skridt mod en klimaneutral fjernvarmeproduktion og understreger virksomhedens engagement i den grønne omstilling.

Bestyrelsesformand Thomas Møller Nielsen var stolt over at kunne tage det første spadestik sammen med vigtige partnere og dygtige medarbejdere i projektet: "Vi ser dette første spadestik som et symbol på vores dedikation til bæredygtighed og vores bidrag til både lokale og nationale klimainitiativer. Med det kommende anlæg vil vi ikke blot reducere afbrænding af biomasse markant, men også øge vores kapacitet til at forsyne alle de nye fjernvarmekunder i bl.a. Melby, Ølsted og Kregme Syd", udtalte bestyrelsesformanden.


Det nye varmeproduktionsanlæg vil bestå af en 10 MW varmepumpe, en 30 MW el-kedel og en varmeakkumuleringstank, hvor man kan lagre billig energi. Projektet gennemføres i fem del-entrepriser, som omfatter selve det tekniske anlæg, bygningen som anlægget skal stå i, indkøb og installering af en 50 kV transformer, trækning af kabel til transformeren samt tilslutning af det nye anlæg til fjernvarmenettet og det nuværende anlæg.

”Dette initiativ er ikke kun et teknologisk fremskridt, det er også et afgørende skridt i vores strategi for klimaneutral fjernvarme. Vi forventer ikke blot at opfylde, men også at overgå vores samfunds forventninger og bidrage positivt til vores omgivelser,” fremhævede Thomas Møller Nielsen i sin tale til den store projektgruppe, der var mødt frem til markeringen.

1.spadestik Thomas

Halsnæs Forsyning har høje forventninger til projektet: ”Vi ser frem til at producere varme med el-kedlen til efteråret og kunne bruge hele det nye anlæg i fuld drift om et års tid,” udtaler Halsnæs Forsynings programleder, Gritt Jakobsen og fortsætter: ”Dette projekt er en afgørende milepæl i vores bestræbelser på at levere klimaneutral varmeforsyning, og vi er ivrige efter at se resultaterne af vores indsats. Så vi fortsætter med at arbejde målrettet hen imod vores vision om klimaneutral varmeproduktion og takker alle involverede parter for deres bidrag til dette vigtige projekt.”

1.spadestik Gritt Jacobsen